Prima pagină  »  Noutați
Ziua uşilor deschise la Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova
06.09.2019

În contextul ajunului sărbătorii profesionale, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova a avut plăcerea de a-i avea ca oaspeţi la Ziua uşilor deschise, pe tinerii studenţi ai facultăţilor de drept din instituţiile universitare. Cu această ocazie, Preşedintele Uniunii, domnul Emanoil Ploşniţa, le-a vorbit despre importanţa instituţiei avocaţionale în înfăptuirea justiţiei, specificul activităţii profesionale, precum şi despre activitatea per amsamblu a Uniunii.  De asemenea, tinerii au făcut cunoştinţă  cu specificul activităţii Comisiei pentru etică şi disciplină, Comisiei de cenzori şi Comisiei de licenţiere a profesiei de avocat.

Totodată, tinerii au aflat şi despre activitatea Centrului de Instruire al Avocaţilor din cadrul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, specificul acesteia, dar şi despre programele care urmează a fi implementate în vederea instruirii avocaţilor şi avocaţilor stagiari.

Ziua uşilor deschise la Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova face parte din programul de promovare şi celebrare a Zilei profesionale a avocatului, care este marcată anual la 9 septembrie.

Vă reamintim că luni, 9 septembrie, la Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, vor avea loc ceremoniile de depunere a jurământului de către colegii care acced în profesie, dar şi decernarea diplomelor de merit pentru avocaţii care au contribuit la promovarea intereselor profesionale ale instituţiilor avocaţionale. Începerea evenimentului este preconizată pentru orele 10:00, la sediul Uniunii, strada Bucureşti 46.