Prima pagină  »  Noutați
De Ziua Profesională a Avocatului, Uniunea şi-a mărit numărul de avocaţi
09.09.2019

Astăzi, 9 septembrie, este marcată Ziua Profesională a Avocatului. Cu această ocazie, la sediul instituţiei a avut loc un şir de evenimente care au avut drept scop marcarea importanţei contrbuţiei avocaţionale în societatea şi în înfăptuirea justiţiei.

La primele orele ale zilei, Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova a salutat grupul avocaţional care a depus jurământul şi astfel oficial sunt membrii cu drepturi şi obligaţii depline în profesie.

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa, în mesajul său de salut, a încurajat tânăra generaţie să dea dovadă de profesionalism, curaj şi devotament absolut în activitatea sa profesională. „Sunt ferm convins că dumneavoastră veţi da un suflu nou acestei profesii, iar împreună vom deveni o forţă auzită şi respectată nu doar în societate ci şi în cadrul instituţiilor statului”, a mai adăugat Emanoil Ploşniţa. De asemenea, membrii Consiliului Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova au ţinut un discurs de salut pentru a le accentua tinerilor colegi despre importanţa corectitudinii profesionale şi a devotamentului colegial.

Evenimentul a continuat cu decernarea diplomelor pentru contribuţie notorie în cadrul profesiei unui grup de avocaţi, care pe parcursul anilor de activitate, au dat dovadă de profesionalism şi buna-conduită ireproşabilă.

La celebrarea Zilei Profesionale a Avocaţilor, au participat şi colegii din cadrul profesiilor juridice liberale, decani ai facultăţilor de drept, precum şi reprezentanţi ai grupului didactic din cadrul instituţiilor universitare.

Prin decizia Consiliului Uniunii avocaţilor din Republica Moldova, ziua de 9 septembrie este marcată ca fiind sărbătoarea profesională a Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova.