Prima pagină  »  Noutați
Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova va avea o colaborare strânsă cu Barourile de avocaţi din România
24.09.2019

La 19 septembrie curent, Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa, a participat la semnarea Acordurilor de Înfrăţire cu Barourile de Avocaţi Prahova, Ilfov şi Argeş din România. Documentele reprezintă continuitatea proiectelor şi planurilor comune care vor fi realizate în vederea consolidării relaţiilor între instituţii. Schimbul de bune practici avocaţionale şi profesionale, reprezintă interesul major pentru o bună colaborare pe termen lung.

În mesajul său de salut, Preşedintele Emanoil Ploşniţa a vorbit despre responsabilitatea pe care o au avocaţii în înfăptuirea justiţiei, dar şi despre menirea colaborărilor între instituţiile avocaţionale. Totodată, acesta s-a arătat deschis oricăror colaborări care vor duce la îmbunătăţirea arialului de practică avocaţională a colegilor săi.

Preşedintele Uniunii Barourilor de Avocaţi din România, Traian Briciu, a acentuat importanţa evenimentului prin prisma legăturii istorice a celor două state, dar şi a schimbului de impresii, experienţă, practică avocaţională, la consolidarea unei activităţi profesionale de succes.

Prezentă la eveniment, Decanul Baroului Prahova, Emanuela Antonescu, a ţinut să precizeze că avocaţii au un domeniu de activitate care îi permite să crească profesional doar prin muncă şi schimb de experienţă, lucru pe care îl doreşte în colaborare cu Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova.

Decanul Baroului Argeş, Luminiţa Ioana, s-a arăt deschisă pentru organizarea unor activităţi comune în cel mai scurt timp, exprimând totodată, încrederea în realizarea tuturor celor scrise în document. În acelaşi context, Preşedintele UA Emanoi Ploşniţa şi Decanul Baroului Argeş, Luminiţa Ioana au discutat despre organizarea unei conferinţe tematice la Argeş, cu participarea avocaţilor din Republica Moldova. Mai multe detalii organizatorice urmează a fi prezentate ulterior.

De asemenea, Decanul Baroului Ilfov, Lovin Serban Niculae a salutat astfel de evenimente, declarând că legătura de bază între instituţiile avocaţionale o reprezintă aceste Acorduri, lucrul care obligă la menţinerea unei colaborări fructuoase de mai departe.

Este al doilea eveniment la care Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţă participă. Ceremonia de semnare a Acordurilor de Înfrăţire a fost realizată la iniţiativa şi organizarea Decanului Emanuela Antonescu, la Ploieşti, România. Scopul primordial al acestor documente este buna conclucrare dincolo de hotarele ţării şi asumarea angajamentelor faţă de colegii avocaţi din România în vederea unei colaborări bazate de interese comune.