Prima pagină  »  Noutați
Schimb de experienţă cu avocaţii francofoni
26.09.2019

La iniţiativa Asociaţiei Internaţionale a Barourilor pentru susţinerea Barourilor de tradiţie juridică comună de vorbitori de limbă franceză, cu suportul Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, a fost organizată Conferinţa Internaţională pe tematici comune şi de interes major pentru activitatea avocaţilor francofoni din ţările baltice.

Temele abordate în acest an au fost: numărul îngrijorător cu privire la încălcările drepturilor fundamentale garantate de către Curtea Europeană a Drepturilor Omului, protecţia secretului profesional şi dreptul la viaţa privată care rezultă din reglementarea luptei împotriva spălării banilor şi finanţării terorismului aplicabil avocaţilor, precum şi schimbul de opinii privind suportul informaţional şi practic dintre avocaţii vorbitori de franceză.

Participanţii din cinci state, au avut parte de un schimb de experienţă şi bune practici privind consolidarea rolului avocatului şi a instituţiei avocaţionale în apărarea drepturilor, statalităţii profesionale şi integrităţii sale.

Din partea Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, a participat avocatul Stratan Corina şi Dilion Dorina. Acestea au prezentat informaţii cu privire la activitatea Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, precum şi lacunele şi piedicile pe care le întâmpină în procesul de exercitare a profesiei.

Evenimentul din acest an a fost organizat la Erevan, Armenia, în perioada 3-4 septembrie. Printre ţările participante se enumeră: Republica Moldova, România, Bulgaria, Armenia şi Cosovo. Astfel de întâlniri au scopul de a reuni toate barourile libere şi independente ale avocaţilor francofoni pentru a face schimb de opinii şi bune practici profesionale.