Prima pagină  »  Noutați
Avocaţii vor beneficia de asistenţă profesională în cadrul proiectelor demarate de Consiliul Europei în Republica Moldova
26.09.2019

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova este implicată ca beneficiar în cadrul unui proiect demarat de Consiliul Europei, în contextul lansării fazei a doua al programului de cooperare dintre Republica Moldova şi CoE pentru perioada 2019-2021.

Acesta reprezintă o continuitate a proiectului „Consolidarea eficienţei justiţiei şi sprijinirea profesiei de avocat în Republica Moldova” şi are drept scop, fortificarea capacităţii actorilor sectorului justiţiei de asigurare a înfăptuirii justiţiei în corespundere cu standardele europene, în particular axându-se pe domeniul combaterii discriminării.

Obiectivele de bază ale proiectului presupun consolidarea profesiei de avocat şi a capacităţilor Uniunii. Totodată, avocaţii vor beneficia de cursuri de instruire pe domeniul discriminării şi al corupţie, dar şi domenii precum comunicarea interprofesională. În acest context, se vor realiza şi cursuri de instruiri în grup, cu participarea judecătorilor, procurorilor şi avocaţilor, pentru o mai bună percepere şi schimb de informaţii între participanţi.

CoE va duce discuţii cu beneficiarii proiectului pentru a identifica subiectele de interes major pentru avocaţi pe segmentele abordate.

Pentru lansarea activităţilor propuse, la 25 septembrie, a avut loc reuniunea Comitetului Director Local al PGG II, în cadrul căreia au fost prezentate obiectivele proiectelor per ansamblu şi a tuturor programelor care vor demara în Republica Moldova pentru perioada 2019-2021.