Prima pagină  »  Noutați
Mesajul de felicitare al Președintelui Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, Emanoil Ploşniţa, cu ocazia Zilei Juristului
18.10.2019

Stimaţi avocaţi, avocaţi stagiari, jurişti,

Fiecare actor în justiţie are misiunea sa de bază, iar respectul reciproc este cheia succesului atât profesional cât şi de conlucrare. A fi un bun jurist, înseamnă disciplină, responsabilitate şi multă muncă. Adevărul, Dreptatea şi Echitatea sunt noţiunile care ne pot dicta mersul profesional. Iar libertatea unui jurist, precum spunea Cicero, este atunci când ne supunem legilor.

Ziua de 19 octombrie, comportă semnificaţii deosebite pentru instituţiile şi profesioniştii care contribuie la realizarea actului de justiţie, asigurând funcţionarea principiului supremaţiei legii – pilonul de bază al statului de drept.

Avocatul este unul din pilonii garantului respectării principiului legii. Onoarea şi demnitatea avocaţială derivă din respectul faţă de ţară, or un stat independent este cel care îşi are propriile legi şi reguli de existenţă. Nu este o muncă deloc uşoară, ci mai degrabă o luptă cu propriile principii şi corectitudine profesională.

În virtutea frumosului prilej - Ziua Juristului, adresez cele mai sincere felicitări tuturor celor care îşi dedică activitatea în scopul consolidării legalităţii şi creşterii autorităţii Legii. Vă doresc să daţi dovadă în continuare de profesionalism, sârguință, vocație, ghidaţi fiind de valorile morale!

Emanoil Ploşniţa

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova