Prima pagină  »  Noutați
Mesajul de felicitare al Preşedintelui Uniunii Avocaților din Republica Moldova cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei
25.10.2019

Stimaţi colegi ai sistemului judiciar,

Menirea existenţei şi celebrării  Zilei Europene a Justiţiei este pentru a sublinia că, toţi actorii participanţi la înfăptuirea actului de justiţie, au obligaţia să reprezinte o comunitate în avangarda societăţii şi în slujba cetăţeanului. Lumea justiţiei este una complexă şi necesită uneori efort şi răbdare pentru a o înţelege în profunzime. Un bun jurist este cel care protejează cu onestitate şi respect idealul nobil de dreptate.

Este de remarcat şi faptul că, personalităţile care compun acest spaţiu profesional sunt avocaţi, magistraţi, procurori, notari, dar şi reprezentanţii mediului academic, jurişti, grefieri şi personalul instanţelor, executori, personalul penitenciarilor etc. Însă, dincolo de profesionalism, un stat de drept înseamnă legi care funcţionează pentru societate per ansamblu, pentru cetăţean în parte.

 În spiritul respectării buchiei legii, vă îndemn pe toţi cei care reprezentaţi justiţia, să aduceţi un aport continuu la creşterea credibilităţii interne şi externe a actului de justiţie ca serviciu public performant şi la standarde europene recunoscute.

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova a respectat, respectă şi va respecta normele naţionale şi internaţionale întru consfinţirea principiului egalităţii de drepturi şi obligaţii ale cetăţenilor, în faţa statutului de drept.

 

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova

Emanoil Ploşniţa