Prima pagină  »  Noutați
Mesaj de condoleanţă
18.12.2019

Cu profund regret şi durere, atât colectivul ştiinţific, cât şi cel profesional, deplâng trecerea în nefiinţă a doctorului habilitat în drept, profesor universitar, Cojuhari Alexandru.

Societatea a pierdut un bun îndrumător pentru tânăra generaţie a viitorilor jurişti, un coleg cu o vastă experienţă acumulată la nivel naţional şi internaţional, o personalitate notorie în mediul clasei de jurişti şi nu în ultimul rând, un soţ, tată, bunel, prieten.

Cunoscut pentru capacitatea sa deosebită de analiză, dr. Alexandru Cojuhari este autor a mai bine de 65  de lucrări ştiinţifico-didactice (monografii, studii, broşuri, articole, etc.), în care sunt abordate probleme fundamentale ale teoriei dreptului procesual civil şi aplicarea în practică a normelor  procesual-civile privind dreptul cetăţenilor şi a organizaţiilor la apărare judiciară. Acest fapt reprezintă o relicvă pentru mediul didactic şi tinerii studenţi, viitori profesori, avocaţi, judecători, procurori dar şi în domeniul instituţiilor cu profil juridic.

Indiscutabil, colegii Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, au avut deosebita onoare de a audia şi fura din iscusinţa profesională a doctorului Cojuhari Alexandru, fiind unul din îndrumătorii avocaţilor în materie de drept procesual civil, încă de pe băncile facultăţii.

Colectivul Uniunea Avocaţilor din Republica Moldovă exprimă cele mai profunde sentimente de regret, familiei, apropiaților, dar şi întregii comunităţi ştiinţifico-didactice care au avut ocazia de a-l cunoaşte. Pierdem astăzi un susținător  şi un promotor neobosit al buchii legii în interesul societăţii şi a statului de drept din  Republica Moldova.

Este o zi tristă. Este ziua pe care ne-o vom aminti mereu ca cea în care a plecat fulgerător, reputatul profesor universitar, dr. habilitat în drept Alexandru Cojohari. Un om de aleasă ținută morală şi profesională care va rămâne mereu în memoria multora.

Fie ca Bunul Dumnezeu să-l odihnească şi să-i facă parte în viaţa veşnică!