Prima pagină  »  Noutați
O noua colaborare între Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova şi Consiliul pentru prevenirea torturii
20.12.2019

Elaborarea unui ghid îndrumător pentru avocaţi care îi va ajuta la soluţionarea cazurilor de tortură în adresa clienţilor săi, reprezintă unul din obiectivele noii colaborări dintre Uniunea Avocaților din Republica Moldova şi Consiliul pentru prevenirea torturii.

În cadrul unei întrevederi dintre preşedintele UARM, Emanoil Ploşniţa şi reprezentatul CPT, Mihail Gorincioi, s-a discutat despre posibilitatea reînnoirii şi dezvoltării relațiilor de colaborare între cele două instituţii, în virtutea respectării drepturilor omului şi a libertăţilor sale în cadrul instituţiilor de detenţie preventivă sau unde aceştia își ispăşesc pedeapsa.

Cei doi au mai discutat şi despre organizarea unor ore de instruire pentru avocaţi, unde vor avea posibilitatea de a însuşi prin cazuri reale de tortură, care sunt cele mai potrivite mecanisme de prevenire şi combatere.

Totodată, a fost discutat subiectul cu privire la o întrevedere în format mai larg, unde  vor fi punctate obiectivele  şi scopul colaborării pe termen mediu între Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova şi Consiliul pentru prevenirea torturii.