Prima pagină  »  Noutați
Lista avocaţilor a fost actualizată
04.02.2020

În cadrul şedinţei din 30 ianuarie curent, membrii Consiliul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova au revizuit şi aprobat Lista avocaţilor care au dreptul de a exercita profesia de avocat pentru anul 2020 în număr de 1878 de avocaţi.

Lista a fost revizuită în urma aprobării consemnării de suspendare a activităţii de avocat, documentul fiind actualizat la zi şi va întra în putere legală, în urma publicării acesteia în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Totodată, Consiliul a examinat cererea avocatului Bîrcă Valeriu, privind expunerea opiniei privind incompatibilitatea profesională. Cererea a fost respinsă pe motiv că, Consiliul nu are în atribuţii să ofere o opinie vis-a-vis de incompatibilitate profesională în limitele articolului 54 din Legea 1260-XV cu privire la avocatură.

De asemenea, membrii CoUA s-au pronunţat pe marginea legalităţii şi compatibilităţii profesionale ale avocatului Dimitrov Iurii, activând şi în cadrul Universităţii de Stat din Taraclia. Astfel că, a fost decis că, avocatul Dimitrov se află în incompatibilitate profesională, oferindu-i-se termen pentru soluţionarea situaţiei. În caz contrar, riscă sancţiune disciplinară.

Consiliul Uniunii a examinat  şi a decis pe marginea cazului avocatului stagiar Turuta Constantin şi respingerii cererii acestuia de a înregistra contractul privind efectuarea stagiului profesional, hotărâre adoptată la 23 decembrie 2019. În urma studierii şi examinării tuturor circumstanţelor pe acest dosar, CoUARM a votat ca, pentru a elucida situaţia dată, se recomandă Comisiei de Licenţiere a profesiei de avocat din cadrul Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova, să revizuiască deciziile pe cazul dat.