Prima pagină  »  Noutați
Ziua internaţională a Justiţiei sociale
20.02.2020

Iniţiativa acestei zile este menită să aducă un aport la conştientizarea problemelor cu care se confruntă societatea precum, eradicarea sărăciei, promovarea unui mediu de lucru decent, egalitatea între sexe şi accesul la bunăstarea socială şi la justiţie, privind incluziunea socială a persoanelor cu dezabilități.

Scopul Zilei mondiale a justiţiei sociale este de a atrage atenţia factorilor responsabili asupra unor probleme, şi cum trebuie soluţionată problema inechităţii sociale. Astăzi, este un prilej de a tălmăci asupra situaţiei la acest capitol cu care se confruntă societatea noastră. Îmi doresc ca tânăra generaţie, copiii şi nepoţii noştri să aibă acces la tot ceea ce le va oferi ocazia să îşi construiască viitorul, şi nu în limita acelor preconcepţii legate de gen, etnie, aspiraţii social-creştine sau politice.

Ziua internaţională a justiţiei sociale, este un prilej pentru autorităţile statului, dar şi pentru societate de a recunoaşte care sunt greşelile comise şi de a promova echilibrul social şi  accesul corect la oportunităţi.

 

Emanoil Ploşniţa

Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova