Prima pagină  »  Noutați
Mesaj de felicitare cu ocazia sărbătorii naţionale - „Limba noastră”
31.08.2020

Astăzi, 31 august, se celebrează una dintre cele mai importante elemente definitorii ale identităţii noastre naţionale. Prin limba vorbită, ne putem exprima în cultură. Valorile şi bogăţia tradiţiilor ne uneşte într-o mare comunitate spirituală pe toţi cei care o vorbim, indiferent de locul unde trăim. 
 
Sărbătoarea „Limba noastră”, dă suflu tuturor cetăţenilor noştri de a păstra vie limba care de peste decenii ne-au lăsat-o strămoşii  noștri. Este un frumos prilej să cinstim limba pe care o vorbim, pentru că este tezaurul cel mai de preţ pe care-l moştenesc copii de la părinţi şi care merită să fie păstrat de generaţiile ce-l primesc.
Este o zi în care ne sărbătorim moștenirea și valorile comune, când putem afirma cu mândrie că limba pe care o vorbim este piatra de temelie a identității noastre. 
 
Limba pură, primită prin tandreţe şi afecţiuni de la mamă, reprezintă preţiosul care este transmis copiilor noştri. Un lucru nepalpabil, de o importanţă absolută pentru asigurarea independenţei statului Republica Moldova.
În această zi frumoasă de sărbătoare, îndemn toţi cetăţenii să continue promovarea identităţii lingvistice prin vorbă şi cultură. Este tezaurul neamului notru care nu va fi luat niciodată de promotorii dezbinărilor naţionale. 
 
Cu acest prilej, de o  importanţă pentru neamul şi cultura noastră, doresc tuturor celor care vorbesc şi gândesc în interesul naţional al ţării, multă perseverenţă, curaj şi echilibru în tot ceea ce fac şi vorbesc.
 
 
 
Cu profund respect,
 
 
Emanoil Ploşniţa
Preşedintele Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova