Prima pagină  »  Noutați
Invitație
08.11.2021

Stimați colegi,

Uniunea Avocaților din Republica Moldova vă informează că la 23 noiembrie 2021, de la 10:00 până la 16:30, în cadrul proiectului Consiliului Europei „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, va avea loc un atelier de lucru cu privire la colectarea și prezentarea probelor în instanțele de judecată pentru actorii din domeniul justiției penale din Republica Moldova.

Scopul atelierului este de a discuta problemele aferente procesului de colectare și prezentare a probelor în instanțele de judecată cu actorii relevanți din domeniul justiției penale.

Jurisprudența CtEDO (hotărârile în cazurile: Pruneanu v. Republica Moldova, Breabin v. Republica Moldova, Gurgurov v. Republica Moldova, Parnov v. Republica Moldova, Popa v. Republica Moldova și Struc v. Republica Moldova, Pădureț v Republica Moldova) demonstrează necesitatea unor acțiuni direcționate spre îmbunătățirea cadrului juridic aferent domeniilor de realizare a investigațiilor, colectării probelor și prezentării în instanțele de judecată pentru diferite tipuri de infracțiuni.

Atelierul de lucru va avea loc în format online prin intermediul platformei ZOOM.

Agenda și link-ul de conectare vor fi expediate avocaților interesați să participe la atelier. În acest sens, solicităm respectuos avocații interesați să informeze secretariatul UARM până la 18.11.2021 referitor la disponibilitatea de participare, comunicând datele de contact (tel. și email) la adresa de email uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.

Uniunea Avocaților va delega doar 20 de reprezentanți.