Prima pagină  »  Noutați
Invitație
08.11.2021

Stimați colegi,

Uniunea Avocaților din Republica Moldova vă informează că la 1 decembrie 2021, de la 10:00 până la 16:30, în cadrul proiectului Consiliului Europei „Consolidarea sistemului de justiție penală bazat pe respectarea drepturilor omului în Republica Moldova”, va avea loc un atelier de lucru privind utilizarea temeiurilor excepționale pentru solicitarea și ordonarea arestării preventive și arestării la domiciliu pentru actorii relevanți din domeniul justiției penale din Republica Moldova.

Atelierul se bazează pe recomandarea Raportului Consiliului Europei asupra cercetării privind aplicarea arestării preventive în Republica Moldova: excluderea practicilor de folosire excesivă și nejustificată a unor temeiuri excepționale (riscul de a provoca dezordini publice; protecția deținutului) pentru aplicarea arestării preventive și arestării la domiciliu.

Atelierul de lucru va avea loc în format online prin intermediul platformei ZOOM.

Agenda și link-ul de conectare vor fi expediate avocaților înregistrați să participe la atelier. În acest sens, solicităm respectuos avocaților interesați să informeze secretariatul UARM până la 26.11.2021 referitor la disponibilitatea de participare, comunicând datele de contact (tel. și email) la adresa de email uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.

Uniunea Avocaților va delega doar 20 de reprezentanți.

Atașat găsiți  Raportul asupra cercetării privind aplicarea arestării preventive în Republica Moldova care poate fi descărcat la link-le de mai jos:

 

Versiunea în limba engleză prevalează.

https://rm.coe.int/report-research-pre-trial-detention-eng-final/16809cbe15 - raportul în limba engleză

https://rm.coe.int/raport-cercetare-arestare-preventiva-ro-final/16809cbe14 - raportul în limba română