Prima pagină  »  Noutați
Comunicat informativ privind desfășurarea Congresului Uniunii Avocaților din Moldova pentru anul 2021
19.11.2021

Stimați colegi,

Vă informăm că la 16 noiembrie 2021 Consiliul Uniunii Avocaților în ședință extraordinară a aprobat Regulile privind desfășurarea Congresului Uniunii Avocaților din Moldova pentru anul 2021, care se va întruni în sesiune ordinară în perioada 1 – 3 decembrie 2021. Textul Regulilor se anexează.

Lucrările Congresului și procedura de vot în cadrul  Congresului se vor începe la data de 1 decembrie 2021 ora 10.00 și se vor finaliza la data de 3 decembrie 2021 ora 18.00.

Toți avocații cu drept de vot, vor primi la nr. de telefon înregistrat la Uniunea Avocaților un mesaj SMS cu invitația de a se înregistra pentru a participa la lucrările Congresului.

Transmisiunea video on-line a deschiderii și desfășurării lucrărilor Congresului va începe la data de 1 decembrie 2021 ora 10:00 și se va efectua prin intermediul aplicației ZOOM, abonamentul UARM.

Candidații la funcția de Președinte al Uniunii Avocaților își vor prezenta platformele electorale în ordine alfabetică. Timpul alocat pentru prezentarea platformei – 10 min și 5 minute pentru răspuns la întrebări. Întrebările se vor prelua de către moderator din mesageria transmisiunii on-line și se vor adresa candidatului. Se vor adresa doar 2 întrebări / candidat.

Candidații la funcția de membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat își vor prezenta platformele electorale în ordine alfabetică. Timpul alocat pentru prezentarea platformei – 5 min și 5 minute pentru răspuns la întrebări. Întrebările se vor prelua de către moderator din mesageria transmisiunii on-line și se vor adresa candidatului. Se vor adresa doar 2 întrebări / candidat.

Rapoartele organelor de autoadministrare a profesiei de avocat se vor prezenta de către Președintele  în exercițiu al Uniunii Avocaților, Dl Emanoil Ploșnița și corespunzător de către președinții de comisii.

Timp alocat pentru prezentarea fiecărui raport 10 min.

Runda întrebări / răspunsuri, timp alocat - 5 min / răspuns.

Moderatorul Congresului va prelua din lista întrebărilor adresate câte maxim 2 întrebări. Întrebările vor fi adresate raportorului după încheierea prezentării raportului.

Toți candidații la funcția de Președinte al Uniunii Avocaților și la funcția de membru al Comisiei de Licențiere a profesiei de avocat, inclusiv raportorii, vor primi link-ul de conectare la lucrările Congresului prin expedierea acestuia de către secretariatul UARM la adresa de e-mail a candidatului / raportorului comunicată UARM.

În cadrul Congresului Uniunii Avocaților pentru anul 2021 nu se vor desfășura dezbateri și nu se vor examina chestiuni la diverse.

NOTA BENE: Mesajul pentru conectare / înregistrare la sesiunea ordinară a Congresului Uniunii Avocaților din Moldova pentru anul 2021, care va fi expediat la numărul de telefon comunicat de către dumneavoastră Uniunii Avocaților și inclus în lista avocaților cu drept de vot, va fi comunicat / expediat de pe un număr de telefon IP TELEFONIE.

 

Materiale ataşate