Prima pagină  »  Noutați
SONDAJ_Strategia de Reformare a Sectorului Justiției 2011-2016 (SRSJ)
03.03.2016

Stimați Avocați,

În perioada decembrie 2015 – martie 2016, Proiectul Uniunii Europene ”Suport în coordonarea reformei în domeniul justiției în Republica Moldova” efectuează un exercițiu de Evaluare a implementării Strategiei de Reformare a Sectorului Justiției 2011-2016 (SRSJ) în baza rezultatelor și progreselor (evaluare de impact).

Urmare unui proces de selecție, realizat cu concursul și consultarea Grupurilor de lucru pentru coordonarea și monitorizarea SRSJ, a domeniilor care s-au dorit a fi supuse evaluării respective, Proiectul menționat și-a asumat angajamentul de efectua o evaluare a aspectelor privind independența, selecția și cariera judecătorilor, noile proceduri disciplinare în privința judecătorilor etc.

Unul dintre instrumentele de evaluare ce se intenționează a fi utilizate este sondajul. Proiectul își propune să realizeze un sondaj al cărui grup țintă/eșantion vor fi avocații ca profesioniști în domeniul justiției și persoane care sunt în contact permanent cu instanțele de judecată.

Acest sondaj va fi desfășurat în format electronic, cu utilizarea instrumentului ”Forms” oferit de ”Google”. Aceasta presupune că completarea chestionarului pentru sondaj se efectuează în regim on-line, pentru aceasta fiind necesar doar accesul la internet.

Prin urmare, toți avocații licențiați din Republica Moldova sunt invitați să acceseze și completeze chestionarul la acest link http://goo.gl/forms/Dk9LswJa2Q .

Chestionarul va fi valabil pentru completare în perioada 3-11 martie 2016 inclusiv.

Formularul conține 18 întrebări și este absolut anonim, confidențialitatea răspunsurilor fiind garantată. Alte detalii, inclusiv nota de fundamentare a metodologiei selectate, sunt reflectate în chestionarul propriu-zis. Completarea acestuia de către respondenți ar dura maximum 15 minute.

Pentru orice detalii și întrebări, nu ezitați să contactați expertul local al Proiectului - Iurie Levinte, la adresa de e-mail: iurie.levinte@justice.gov.md.