Prima pagină  »  Despre Noi  »  Asociațiile avocaților  »  Asociația Femeilor Avocate din Moldova
Asociația Femeilor Avocate din Moldova
Comunicat informativ

Dragi colegi, la data de 02 martie 2018, au continuat cu succes lucrările atelierului de lucru cu tematica ”Drepturile economice și sociale ale avocaților și consolidarea profesiei de avocat în Republica Moldova”, organizat în orașul Cahul de către Asociația FAM cu suportul ABA ROLI Moldova și a dnei Ala Chebac, decan al Baroului de avocați Cahul, cărora le mulțumim foarte mult și pe această cale. În cadrul evenimentului au fost susținute următoarele prezentări:1) ”Drepturile sociale şi economice ale liberilor profesionişti prin prisma standardelor ONU din domeniul drepturilor omului”, Olesea Perean, Directoare de programe, Oficiul ONU pentru drepturile omului,  2)”Carențele sistemului național de asigurări sociale în coraport cu  avocații în Republica Moldova. Constatări, Efecte, Provocări”, Natalia MOLOȘAG, avocată, Secretar General al Consiliului Asociației FAM,  3)”Aspecte legale privind situația avocaților/femeilor avocate cu copii în sistemul național de asigurare medicală. Constatări și provocări”, Veronica MIHAILOV-MORARU, avocată, membră a Consiliului Asociației FAM.

Participanții au manifestat un mare interes față de temele discutate, au avut  întrebări și au făcut propuneri pentru realizarea cu succes a scopului pus întru schimbarea politicilor discriminatorii din sistemul național de asigurări sociale și medicale  față de avocați și femeile avocate cu copii. Spre finalul discuțiilor, participanții au completat câteva chestionare sociologice, opiniile cărora vor sintetiza informații, ce vor contribui la identificarea soluțiilor de revendicare a drepturilor sociale ale avocaților la nivel național și îmbunătățirea implicării femeilor avocate în organele colegiale de conducere a profesiei.

Evenimentul organizat face parte din șirul activităților Asociației FAM, preconizate pentru a  pune în valoare drepturile sociale și medicale ale avocaților și femeilor avocate cu copii.

Menționăm, că ne-a bucurat foarte mult interesul și dorința colegilor noștri de breaslă din Baroul Cahul  de a se implica activ în procesul de promovare a drepturilor avocaților fără discriminări în sistemul național de asigurări sociale și medicale. Ne dorim să continuăm să discutăm cu colegii din toate zonele țării noastre. Următorul atelier de lucru cu această tematică  urmează să fie desfășurat în orașul Bălți la 30 martie.

 

Avocata Feodosia Tîşcic, preşedinta Asociaţiei FAM