Prima pagină  »  Despre Noi  »  Asociațiile avocaților  »  Asociația Femeilor Avocate din Moldova
Asociația Femeilor Avocate din Moldova
Invitație la Atelierul de lucru cu tema ”Drepturile economice și sociale ale avocaților și consolidarea profesiei de avocat în Republica Moldova”

Stimate avocate și avocați!

Asociația Femeilor Avocate din Republica Moldova, împreună cu ABA ROLI Moldova, vă invită la Atelierul de lucru  cu tema ”Drepturile economice și sociale ale avocaților și consolidarea profesiei de avocat în Republica Moldova”,                                                                                         

care va avea loc în or. Bălți, la 30 martie 2018, vineri, la Hotelul Vispas (str. Ștefan cel Mare 1/A).

Noi cu dvoastră cunoaștem, că avocații în Republica Moldova sunt discriminați sistemic în accesul la prestații de asigurări sociale și acces la servicii medicale.

Acestea sunt și constatările Comitetului ONU pentru drepturi economice, sociale și culturale, dar și a Consiliului pentru prevenirea și eliminarea discriminării și asigurarea egalității.

Nu este corect, echitabil și legitim, ca avocații, care plătesc contribuții de asigurări sociale să nu poată beneficia de concedii de boală, indemnizații de maternitate, concediu pentru îngrijirea copilului etc. De asemenea, nu este echitabil, ca avocații, să fie obligați să plătească prețul integral al poliței medicale, iar în cazul în care au copii să nu poată să o folosească.

Faptul că profesia de avocat este reglementată într-un mod discriminatoriu ca efect, nu ar trebui să ne oprească din tendința de a îmbunătăți viața fiecărei persoane, care practică nobila profesie de avocat.

În cadrul sesiunii de informare o să identificăm posibile soluții pentru a revendica drepturile sociale și economice ale avocaților la nivel național și ce ar trebui să facă avocații pentru ca, cadrul legal să le protejeze drepturile.

Sunt invitați toți avocații doritori de a afla mai multe despre drepturile economice și sociale, în special drepturile legate de profesia de avocat în Republica Moldova!

Pentru informare vedeți Agenda Atelierului de lucru.

 

Cu deosebit  respect,                                                                                                                              

Avocata Feodosia Tîșcic, președinta Asociației FAM

 

Materiale ataşate
pdf, 405 KB