25 de ani ai notariatului de tip latin în Republica Moldova

25 de ani ai notariatului de tip latin în Republica Moldova

La 15 septembrie 2023, Președintele Uniunii Avocaților, Dorin POPESCU și membra Consiliului Uniunii Avocaților, Angela POPIL, au participat la Forumul internațional al Camerei Notariale din Republica Moldova.

În cadrul acestui eveniment, s-a discutat despre parcursul notariatului în Republica Moldova de la sistemul de stat la sistemul latin, actul notarial electronic, importanța notarului în protecția valorilor juridice, a valorilor familiale și calitatea sa de garant al securității raporturilor juridic.

În discursul său, Președintele Uniunii Avocaților, Dorin POPESCU, a transmis sincere felicitări tuturor notarilor și a evidențiat contribuția semnificativă pe care aceștia o aduc consolidării statului de drept, principiilor justiției, la promovarea încrederii în actul notrial și implicit, în instituțiile juridice, precum și la asigurarea protecției drepturilor și intereselor cetățenilor.

Totodată, Președintele Uniunii Avocaților a evidențiat importanța colaborării interprofesionale dintre notari și avocați, care este un exemplu de sinergie între profesioniștii din sectorul justiției. Scopul notarilor și al avocaților este asigurarea respectării drepturilor și a intereselor cetățenilor, iar prin munca comună aceștia servesc intereselor cetățenilor și consolidării încrederii în sistemul legal al Republicii Moldova.

La mulți ani, stimați Notari! Sărbătoriți acest moment cu bucurie și mândrie și să continuăm să construim împreună un sistem legal puternic și transparent pentru viitoarele generații.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.