Aniversarea a 192 de ani de avocatură în București

Aniversarea a 192 de ani de avocatură în București

La 30 septembrie 2023, Baroul București și Filiala București-Ilfov a Casei de Asigurări a Avocaților au organizat evenimentul „Aniversarea a 192 de ani de avocatură în București“. În cadrul evenimentului a fost organizată o masă rotundă cu tema „Provocările și transformările profesiei de avocat din ultimii 10 ani“.

La eveniment au participat reprezentanții profesiei de avocat din România, decanii Barourilor din România, reprezentanții autorităților publice din România, reprezentanții conducerii profesiei de avocat din Polonia, Irlanda, Slovenia, Serbia, Italia. Republica Moldova a fost reprezentată de Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, avocat, dr. Dorin POPESCU, Decanul Baroului Chișinău, avocat Alexandru ȚURCAN și prodecanul Baroului Chișinău, avocat Victor PANȚÎRU.

În cadrul mesei rotunde, au fost discutate probleme ce țin de digitalizarea profesiei de avocat, respectarea secretul profesional și a confidențialității în exercitarea profesiei de avocat, precum și problemele cu care se confruntă avocații din statele europene în ceea ce privește activitățile de combatere a spălării banilor și a terorismului. Momentul cheie a constituit discuțiile cu privire la securitatea cibernetică în contextul digitalizării profesiei de avocat și a proceselor judiciare.

În discursul său, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, avocat, dr. Dorin POPESCU, a transmis felicitări și a mulțumit Decanului Baroului București, avocat, dr. Ion DRAGNE, prodecanilor avocat Daniel FENECHIU și avocat Flavia TEODOSIU, precum și întregii echipe a Baroului București pentru onoarea de a participa, alături de Decanul Baroului Chișinău, avocat Alexandru ȚURCAN și prodecanul Baroului Chișinău, avocat Victor PANȚÎRU, la acest eveniment extraordinar, organizat cu prilejul aniversării a 192 de ani a Baroului București, precum și pentru oportunitatea de a fi alături de comunitatea confraților avocați din România și statele europene și de a împărtăși experiențele naționale, dar și provocările actuale ale profesiei de avocat.

Decanul Baroului Chișinău, avocat Alexandru ȚURCAN, a mulțumit Decanului Baroului București, avocat, dr. Ion DRAGNE, pentru evenimentul profesional bine organizat și pentru platformă de discuții vii pe subiecte de actualitate cu confrații din diverse Barouri europene, datorită careia s-au stabilit contacte noi, care urmează a fi dezvolte în interesul avocaților din Baroul Chișinău.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.