Avocații admiși în profesia de avocat au susținut jurământul în fața membrilor Consiliului Uniunii Avocaților

Avocații admiși în profesia de avocat au susținut jurământul în fața membrilor Consiliului Uniunii Avocaților

Astăzi, 28 iulie 2023, persoanele admise în profesia de avocat în urma examenelor susținute în lunile mai-iunie 2023 și care și-au luat licența de avocat, au susținut jurământul în fața membrilor Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Depunerea jurământului de către avocați este o condiție obligatorie ce trebuie îndeplinită pentru a desfășura activitatea de avocat. Jurământul este semnat de avocat și se păstrează în dosarul personal al acestuia.

Jurământul depus de către avocați reprezintă angajamentul solemn în fața Uniunii Avocaților, a societății și a colegilor de a servi intereselor justiției și de a proteja interesele și drepturile fundamentale ale cetățenilor. Prin susținerea jurământului, avocații își asumă exercitarea cu onestitate, integritate și devotament a profesiei de avocat.

Vă urăm mult succes în exercitarea profesiei și împlinire în cariera profesională. Vă încurajăm să fiți dornici de învăța și de a vă dezvolta ca profesioniști, să depuneți efortul pentru a reprezenta profesia de avocat cu pasiune și abnegație și să rămâneți fideli principiilor etice care stau la baza acestei nobile profesii. Uniunea Avocaților își asumă responsabilitatea de a vă sprijini și ghida în dezvoltarea dumneavoastră profesională și avem încrederea că veți aduce un aport valoros comunității juridice și întregii societăți.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.