Avocații sunt încurajați să completeze Sondajul privind independența, eficiența și responsabilitatea sistemului justiției, realizat de CRJM

Avocații sunt încurajați să completeze Sondajul privind independența, eficiența și responsabilitatea sistemului justiției, realizat de CRJM

Stimați colegi,

Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM) realizează un sondaj în rândul judecătorilor, procurorilor și avocaților cu privire la independența, eficiența și responsabilitatea sistemului justiției.

Sondajul are drept scop identificarea domeniilor de intervenție la nivel legislativ, de politicii publice și practici, care ar contribui la sporirea independenței, eficienței și responsabilității judecătorilor, procurorilor și avocaților, impactul reformelor adoptate de legislativ. Totodată, acest sondaj va ajuta organele de autoadministrare să identifice măsurile necesare pentru consolidarea și sporirea încrederii în sistemul avocaturii.

Efectuarea sondajului în rândul avocaților va fi realizată în perioada aprilie – mai 2023 de către operatorii din cadrul companiei sociologice  „CIVIS” – „Centrul de Analiză şi Investigații în Sociologie, Politologie şi Psihologie.

Chestionarul conține circa 50 de întrebări și urmează a fi completat în format electronic. Completarea chestionarului necesită cel mult 30 minute. Răspunsurile la întrebările adresate sunt confidențiale și anonime și vor fi utilizate exclusiv la nivel impersonal și prelucrate statistic.

Uniunea Avocaților încurajează toți avocații să participe la acest sondaj.

În cazul în care vor fi necesare întrebări sau precizări referitor la sondaj, nu ezitați să o contactați pe  Oxana BRIGHIDIN (Consilieră juridică, CRJM, mob. 068224171 sau e-mail la oxana.brighidin@crjm.org).

Chestionarul va fi transmis de către companie sociologică „CIVIS”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.