Comunicat

Comunicat

Stimați avocați și avocați stagiari,

Vă informăm că urmare comunicării Uniunii Avocaților din RM și a echipei Proiectului “Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS), Proiectul ETAAJS și-a propus în cadrul activităților de monitorizare a proceselor judiciare să desfășoare sondaje în cadrul focus grupurilor de profesioniști din sectorul justiției, inclusiv în rândul avocaților. 

Sondajele respective sunt importante, deoarece avocații  joacă un rol crucial în administrarea justiției, iar îndeplinirea responsabilităților lor contribuie la o justiție echitabilă. 

În același timp, ca agenți esențiali ai înfăptuirii justiției, avocații intră în contact frecvent cu instanțele. Prin urmare, opiniile și feedback-ul lor cu privire la situația generală a sistemului de justiție, rolul lor, claritatea deciziilor judecătorești și independența judiciară reprezintă o sursă importantă de evaluare a calității întregului sistem de justiție.

În contextul celor enunțate mai sus, solicităm respectuos să completați chestionarele pentru avocații din Republica Moldova. 

Chestionarele sunt anonime și pot fi accesate la următorul link: 

https://docs.google.com/forms/d/14utD_H9_XhXee_OJEzYu5kywPYofwKp4TH9m70V0zfU/edit?usp=sharing_eil_m&ts=62d51bc9

Vom fi recunoscători dacă avocații și avocații stagiari vor completa chestionarele pînă în data de 24.10.2022.

Vă garantăm cu toată responsabilitatea că informația colectată va fi tratată cu confidență maximă, cu respectarea rigorilor de protecție a datelor cu caracter personal, atunci când va fi necesar.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.