COMUNICAT

COMUNICAT

În perioada 27-28 iunie 2022 au avut loc ședințe de lucru și întrevederi cu membrii delegați experți ai proiectului implementat în ianuarie 2022 “Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS) finanțat de Uniunea Europeană.

Au participat:

Dorin POPESCU – Președintele UARM;

Nina LOZAN – Directorul CIA;

Natalia BALABAN – Membrul Consiliul UARM/CIA;

Iurie MĂRGINEANU – Membrul Consiliului UARM/CIA;

Alexandru GROSU – Membrul Consiliului UARM;

Olesea PLOTNIC – Expert național;

Barbara CLAUSS- Expert internațional;

Alienor KAMARA-CAVARROC – Expert internațional;

Otilia PACURARI – Expert internațional.

Proiectul are o durată de doi ani și include 2 componente: primul component are drept scop monitorizarea ședințelor de judecată pentru identificarea deficiențelor accesului la justiție și a drepturilor la un proces echitabil, iar al doilea component are scopul de a spori capacitățile avocaților în asigurarea respectării drepturilor la un proces echitabil, și prestarea eficientă a asistenței juridice în conformitate cu standardele internaționale. 

În cadrul componentei doi sunt planificate mai multe activități, printre care consolidarea capacităților Centrului de Instruire a Avocaților, prin elaborarea unui Ghid pentru organizarea instruirilor și a unui Raport cu recomandări privind îndeplinirea orelor de instruire obligatorie de către avocați. Totodată, este planificată realizarea unei Metodologii de lucru care va stabili standarde de calitate pentru toate instruirile.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.