Comunicat cu privire la participarea avocaților la pilotarea sistemului infromațional e-Dosar Judiciar

Comunicat cu privire la participarea avocaților la pilotarea sistemului infromațional e-Dosar Judiciar

La 22 august 2022 a fost semnat acordul de colaborare dintre Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Uniunea Avocaților din Republica Moldova cu privire la cooperarea interinstituțională și oferirea suportului reciproc între părți în vederea testării sistemului informațional e-Dosar judiciar.

În acest context, la 11 octombrie 2022 a avut loc ședința de lucru comună în cadrul căreia au fost examinate următoarele chestiuni:

  1. Necesitatea creării poștelor electronice nume.prenume@justice.md pentru asigurarea accesului la notificările instanțelor prin sistemul informațional e-Dosar judiciar și în afara acestuia.
  2. Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești a solicitat Uniunii Avocaților din Republica Moldova furnizarea datelor actualizate ale avocaților. Aceste date sunt necesare pentru a fi asigurată înregistrarea în sistemul informațional e-Dosar judiciar și furnizarea pe poștele electronice indicate de avocați a noilor adrese electronice guvernamentale generate de sistemul informațional.

În acest sens, Uniunea Avocaților din Republica Moldova încurajează avocații să participe la pilotarea sistemului infromațional e-Dosar Judiciar pentru facilitarea implementării în viitor a noului sistem în scopul eficientizării actului de justiție.

Cererile completate urmează a fi expediate la adresa de email olga.tiganas@justice.gov.md .

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.