Delegația Uniunii Avocaților a participat la evenimentele organizate de Baroul Avocaților Hauts-de-Seine

Delegația Uniunii Avocaților a participat la evenimentele organizate de Baroul Avocaților Hauts-de-Seine

În perioada 16-18 noiembrie 2023, delgația Uniunii Avocaților din Republica Moldova a participat la evenimentele organizate de Baroul Avocaților Hauts-de-Seine (Paris, Franța).

Astfel, șirul de evenimente a debutat cu Concursul de Pledoarii, ce a avut loc la 16 noiembrie. În context,  Uniunea Avocaților din Republica Moldova reprezentată cu onoare de către avocata Elena GARAZ, alături de colegi avocați din Franța, Belgia, Elveția și Senegal. Este pentru prima dată când un avocat din Republica Moldova participă la acest concurs de elocvență francofonă.

Tot la 16 noiembrie, delegația Uniunii Avocaților din Republica Moldova a avut o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Național al Barourilor din Franța, reprezentat de Președintele Jérôme GAVAUDAN, unde au fost discutate perspectivele de colaborare între cele două instituții, dar și abordate provocările actuale cu care se confruntă avocații din Moldova și Franța

La 17 noiembrie 2023, a avut loc a 35-a ediție a Conferinței Baroului Avocaților Hauts-de-Seine, la care a participat delegația Uniunii Avocaților din Republica Moldova, alături de reprezentanți din Franța, România, Ucraina, Armenia, Haiti.

Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, dl. Dorin POPESCU a susținut în cadrul conferinței o prezentare cu tema „Importanța aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană” în contextul tematicii panelului „Organizațiile supranaționale: o soluție pentru pace?”. 

În discursul său, Președintele Uniunii Avocaților a vorbit despre:

  • Avocatura în Republica Moldova;
  • Reformele care aduc atingere independenței profesiei de avocat;
  • Reglementările care protejează exercitarea liberă a profesiei de avocat;
  • Republica Moldova în contextul războiului din Ucraina;
  • Procesul și avantajele aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Totodată, în cadrul Conferinței Baroului Hauts-de-Seine, a avut loc încheierea Acordului de Înfrățire între Baroul Chișinău și Baroul Hauts-de-Seine.

În discursul său, Decanul Baroului Chișinău, dl. Alexandru ȚURCAN, a vorbit despre importanța cooperării dintre Baroul Chișinău și Baroul Hauts-de-Seine și onoarea de a reprezenta avocații Baroului Chișinău în cadrul acestui eveniment, afirmând că avocații din Baroul Chișinău și avocații din Baroul Hauts-de-Seine sunt uniți prin același sistem juridic, valori și ambiții.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.