Îndemn completare chestionar privind Soluția Informatică e-Dosar Judiciar

Îndemn completare chestionar privind Soluția Informatică e-Dosar Judiciar

Stimați avocați,

La 05 iulie 2022, Uniunea Avocaților din Republica Moldova și Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești au încheiat un acord de colaborare cu privire la soluția informatică e-Dosar Judiciar (SIeDJ), care este parte componentă a Sistemului informațional judiciar (SIJ) și reprezintă o aplicație informatică pentru formarea și administrarea dosarului electronic judiciar cu accesul părților. Aceasta presupune automatizarea procesului de depunere a cererii de chemare în judecată în format electronic și distribuirea materialelor din dosar în formă electronică.

Prin acest acord s-a stabilit că la procesul de pilotare pot participa toți avocații din țară, în baza acordurilor de colaborare încheiate bilateral cu Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești.

Conform acestui Acord, Agenția este responsabilă de instruirea avocaților în vederea utilizării Soluției Informatice e-Dosar Judiciar. În acest sens, în perioada ianuarie 2022 – aprilie 2023 au fost organizate 14 ateliere de instruire, la care au participat în total 406 avocați, cărora le-au fost oferite certificate confirmative a instruirii. Dintre aceștia, doar 151 au semnat acorduri de colaborare individuale întru pilotarea aplicației informaționale, respectiv cu facilitarea accesului la SIeDJ.

Totodată, conform Acordului, avocații își asumă responsabilitatea „să asigure comunicarea incidentelor funcționale apărute în procesul de testare pentru soluționarea acestora și obținerea rezultatelor calitative şi eficiente în procesul de depunere a actelor judecătorești prin intermediul SIeDJ”.

Pentru a evalua funcționalitatea și eficacitatea SIeDJ și pentru a asigura colectarea informațiilor referitoare la datele, incidentele și provocările întâmpinate în perioada de testare, AAIJ a elaborat un formular de chestionare pentru a identifica problemele tehnice întâmpinate, dar și orice alte observații sau recomandări esențiale din perspectiva utilizatorilor.

În acest sens, vă îndemnăm să completați acest chestionar. Chestionarul poate fi accesat la următorul link: https://forms.gle/2NcH2Z6RiwNStA476.

Pentru orice detalii sau întrebări, vă rugăm să contactați persoana responsabilă la numărul de tel: 068386486 sau pe poșta electronică olga.tiganas@justice.gov.md.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.