Invitație la discuții privind necesitatea modificării cuantumului contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților

Invitație la discuții privind necesitatea modificării cuantumului contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților

La data de 28.01.2022 Consiliului Uniunii Avocaților s-a întrunit în ședință ordinară cu următoarea ordine de zi: http://uam.md/media/files/files/proiect_ordinea_de_zi___

ed__coua_28_01_2022_7884811.pdf .

În cadrul examinării chestiunii privind aprobarea bugetului Uniunii Avocaților din Republica Moldova în temeiul art. 39 lit. b2) din Legea 1260/2002 cu privire la avocatură, audiind raportul Secretarului General al Uniunii Avocaților privind execuția bugetară pentru anul 2021, analizând cifrele reale pe venituri și cheltuieli, constatând că rezultatul financiar al anului 2021 reprezintă deficit bugetar în sumă de 1,15 mln. lei, Consiliul Uniunii Avocaților a ajuns la concluzia că pentru formarea bugetului Uniunii Avocaților, la momentul de față, este necesar a institui taxe de secretariat (care constituie venituri prognozate incerte), la fel, este necesar a stabili mărimea contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților, în cuantum mai mare decât cel de 100 de lei (instituită în a. 2008).

Pe unele chestiuni din ordinea de zi, membrii Consiliului Uniunii Avocaților, fără a închide ședința din data de 28.01.2022, s-au întrunit suplimentar pentru examinarea acestora la data de 04.02.2022 și 12.02.2022.

Având în vedere importanța chestiunilor examinate și necesitatea consultării opiniei colegilor avocați pe marginea unor aspecte, s-a decis amânarea și includerea chestiunilor cu privire la aprobarea bugetului Uniunii Avocaților pentru anul 2022 în ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Uniunii Avocaților din 25 februarie 2022, inclusiv includerea  și examinarea unei noi chestiuni Cu privire la stabilirea mărimii contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților.

În contextul necesității stabilirii mărimii contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților, în cuantum mai mare decât 100 de lei cel stabilit în a. 2008, a fost solicitată opinia avocaților. Mai mulți colegi, au invocat că au avut puțin timp să facă cunoștință cu argumentele invocate de Consiliului Uniunii Avocaților și cu cifrele prezentate în raportul Secretarului General al Uniunii Avocaților.  

În legătură cu aceasta, având în vedere că ședința ordinară a Consiliului Uniunii Avocaților este preconizată pentru data de 25.02.2022, Vă INVITĂM, să abordăm și să discutăm modificarea cuantumului contribuției pe care o varsă avocatul în bugetul Uniunii Avocaților, în data de 23.02.2022, începând cu ora 16:00, pe platforma ZOOM.

Colegilor interesați de participarea la discuții, solicităm respectuos să informeze secretariatul Uniunii Avocaților până la data de 21.02.2022, la adresa de e-mail: uniunea.avocatilor.rm@gmail.com, indicând datele de contact pentru expedierea linkului de conectare la discuții.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.