Invitație la Panelul de discuții cu tema “Acordul judiciar de interes public”, organizat de Institutul Național al Justiției, în parteneriat cu Ambasada Franței în Republica Moldova

Invitație la Panelul de discuții cu tema “Acordul judiciar de interes public”, organizat de Institutul Național al Justiției, în parteneriat cu Ambasada Franței în Republica Moldova

Stimați avocați,

Institutul Național al Justiției, în parteneriat cu Ambasada Franței în Republica Moldova, va organiza un Panel de discuții cu tema “Acordul judiciar de interes public”.

Acordul de interes public este tranzacția publică încheiată între procuror și reprezentantul legal sau reprezentantul desemnat al persoanei juridice, prin care ultimul recunoaște faptul comiterii infracțiunii, calificarea juridică a faptelor și se angajează să execute obligațiile stabilite în acordul judiciar de interes public în schimbul renunțării procurorului la transmiterea cauzei penale în instanța de judecată.

În cadrul panelului de discuții va fi abordată esența acestei instituții procesual penale, introdusă recent în legislația procesual penală a Republicii Moldova.

Evenimentul va avea loc la data de 22 noiembrie 2023, începând cu ora 14:30, în incinta Institutului Național al Justiției, sala Regina Maria (mun. Chișinău, str. Serghei Lazo nr. 1).

Uniunea Avocaților va delega 5 avocați pentru participare la acest panel de discuții. În acest sens, rugăm persoanele interesate să își anunțe intenția de participare printr-un e-mail la adresa uniunea.avocatilor.rm@gmail.com, aplicându-se regula “primul venit – primul servit”. Totodată, vă anunțăm că vor avea prioritate avocații care nu s-au înregistrat la alte ateliere de lucru publicate anterior.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.