Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Lucrătorului Procuraturii

Mesaj de felicitare cu ocazia Zilei Lucrătorului Procuraturii

Stimați Procurori și Colaboratori ai Procuraturii,

În numele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Vă transmitem cele mai sincere felicitări și urări de bine cu prilejul sărbătorii profesionale – Ziua Lucrătorului Procuraturii!

Instituția procuraturii este un pilon al sistemului judiciar și al Statului de Drept. Procurorilor le revine un rol fundamental în administrarea justiţiei, contribuind la o justiţie penală echitabilă şi asigurând o protecţie reală a cetăţenilor în faţa fenomenului infracţional.

Un corp de procurori competent, independent și imparțial este esențial pentru ca justiția penală să-și îndeplinească rolul în susținerea și consolidarea Statului de Drept. 

Prin exercitarea cu dedicare a atribuțiilor profesionale, prin manifestare de profesionalism, devotament și corectitudine în raport cu justițiabilii și a reprezentanților lor, procurorii asigură respectarea legii, menținerea ordinii și a siguranței publice și construirea unei societăți democratice, în care drepturile și libertățile persoanelor sunt protejate și respectate. 

Vă urăm multă sănătate, să păstrați verticalitatea, demnitatea profesională și umană în raport cu alte autorități ale Statului! Să aveți realizări remarcabile în interpretarea și aplicarea corectă a legii și succese, care în mare parte depind și de înțelegerea rolului tuturor profesiilor juridice implicate la înfăptuirea justiției!

La mulți ani!

Cu respect și urări de bine,

Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova
avocat, dr. Dorin POPESCU

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.