Notificare

Notificare

Uniunea Avocaților din Republica Moldova a notificat, conform art. 2 al hotărârii Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova nr. 09-05/28.07.2023 ”Privind radierea creanțelor/datoriilor avocaților cu activitatea încetată”, toate persoanele și succesorii acestora care dețin creanțe față de Uniunea Avocaților din Republica Moldova despre existența creanței și mărimea acesteia. 

Creanțele date reprezintă sume ale contribuțiilor avocaților plătite în avans în bugetul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, în temeiul Legii nr. 1260/2002 și Hotărârii Congresului Uniunii Avocaților din Republica Moldova din 18.05.2010 prin care au fost stabilit cuantumul contribuțiilor de membru al Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Hotărârea Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova nr. 09-05/28.07.2023 ”Privind radierea creanțelor/datoriilor avocaților cu activitatea încetată” a fost publicată pe pagina web a Uniunii Avocaților din Republica Moldova la data de 31.07.2023 și poate fi consultată accesând umătorul link: http://uam.md/media/files/files/h__09-05_28_07_2023_6297263.pdf.

Conform art. 3 al hotărârii nominalizate, creditorii și reprezentanții acestora au fost informați despre posibilitatea depunerii în termen de 6 luni, care expiră la data de 31.01.2024, a cererii privind restituirea sumelor achitate în avans și să comunice rechizitele bancare pentru transferul acestor sume.

În acest context, suplimentar notificării efectuate la data de 31.07.2023, în temeiul art. 71 Cod administrativ, notificăm persoanele indicate la art. 2 al hotărârii Consiliului Uniunii Avocaților din Republica Moldova nr. 09-05/28.07.2023 ”Privind radiere creanțelor/datoriilor avocaților cu activitatea încetată”, succesorii sau reprezentanții acestora, despre inițierea procedurii de restituire a sumelor indicate art. 2 al hotărârii menționate și despre posibilitatea depunerii, până la data de 31.01.2024, a cererii privind restituirea sumelor achitate în avans, cu comunicarea rechizitelor bancare pentru transferul acestor sume. În caz contrar, urmare a expirării termenului de prescripție și a imposibilității restituirii sumele achitate în avans în lipsa datelor actualizate despre titularii actuali și rechizitelor bancare ale acestora, sumele achitate în avans și nesolicitate în termenul oferit vor fi considerate proprietate a Uniunii Avocaților din Republica Moldova și vor fi trecute în mod incontestabil la veniturile Uniunii Avocaților din Republica Moldova.

Prezenta notificare suplimentară se afișează la sediul autorității publice și se publică pe pagina web oficială a autorității publice.

Secretara generală al Uniunii Avocaților din Republica Moldova                               Mariana ROMANIUC

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.