Președintele Uniunii Avocaților, Dorin Popescu, a participat la Conferința de finalizare a Proiectului „Accesul la Justiție în Moldova”

Președintele Uniunii Avocaților, Dorin Popescu, a participat la Conferința de finalizare a Proiectului „Accesul la Justiție în Moldova”

Astăzi, 2 martie 2023, Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Dorin Popescu, a participat la Conferința de Finalizare a Proiectului „Accesul la Justiție în Moldova”, în cadrul căreia au fost prezentate rezultatele acestui proiect.

Participanții au discutat necesitatea continuării și dezvoltării colaborării cu Ministerul Justiției, prin promovarea extinderii a e-Dosar judiciar, implementarea Medierii Garantate de Stat și instruirea avocaților și a para-juriștilor.

Totodată, a fost pusă în discuție importanța colaborării cu societatea civilă și mass-media pentru promovarea accesului la justiție, fiind relevate principalele probleme privind accesul la justiție al grupurilor defavorizate, dar și din perspectiva publicului larg.

Amintim că la 22 august 2022 a fost semnat acordul de colaborare dintre Agenția de Administrare a Instanțelor Judecătorești și Uniunea Avocaților din Republica Moldova cu privire la cooperarea interinstituțională și oferirea suportului reciproc între părți în vederea testării sistemului informațional e-Dosar judiciar.

În acest sens, Uniunea Avocaților reiterează îndemnul adresat avocaților de a participa activ la pilotarea sistemului informațional e-Dosar Judiciar pentru facilitarea implementării în viitor a acestui sistem în scopul eficientizării actului de justiție.

Persoanele interesate vor completa cererile anexate, care urmează a fi expediate la adresa de email olga.tiganas@justice.gov.md .

Materiale ataşate

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.