Raportul CEPEJ privind sistemele de justiție din țările membre ale Parteneriatului Estic pentru anul 2021

Raportul CEPEJ privind sistemele de justiție din țările membre ale Parteneriatului Estic pentru anul 2021

Stimați avocați,

Comisia Europeană pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) a publicat raportul ce prezintă Tabloul de bord al sistemelor de justiție din țările membre ale Parteneriatului Estic pentru anul 2021.

Începând cu anul 2020, raportul este elaborat pentru fiecare an în cadrul proiectului „Suport pentru o mai bună evaluare a eforturilor de reformare a justiției în Parteneriatul Estic – EaP Dashboard, 2021-2024” co-finanțat de Uniunea Europeană și Consiliul Europei și implementat de Consiliul Europei. Acest proiect are ca și obiectiv principal consolidarea capacității instituționale a sistemelor de justiție în identificarea și luarea în considerare a problemelor și a progreselor rezultate din reformele realizate.

Raportul conține constatări și comparații între sistemele de justiție ale statelor membre ale Parteneriatului Estic.  Datele care stau la baza raportului sunt colectate de CEPEJ anual dar și de alte organisme internaționale (ex. GRECO) și cuprind atât aspecte atât calitative, cât și cantitative cu privire la:

· Eficiența în activitatea sistemului judecătoresc;

· Mandatul (numire în funcție, promovare), instruirea, salariile, răspunderea disciplinară a judecătorilor, procurorilor;

· Bugetele sistemului judecătoresc, procuraturii, pentru asistența juridică garantată de stat, etc.

Raportul poate fi accesat aici

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.