Reprezentanții UARM au participat la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Avocatului Român

Reprezentanții UARM au participat la evenimentul organizat cu prilejul Zilei Avocatului Român

La data de 23 iunie 2023, în cadrul evenimentului organizat de Baroul Constanța cu prilejul Zilei Avocatului Român, Baroul Chișinău, Baroul Constanța și Baroul Odessa și-au consolidat relațiile de prietenie, colaborare și schimb de experiență prin semnarea acordurilor de înfrățire între Baroul Constanța și Baroul Chișinău, Baroul Constanța și Baroul Odessa. Totodată, în cadrul aceluiași eveniment a fost semnat un memorandum între Baroul Chișinău, Baroul Constanța, Baroul Odessa și Baroul Haut-de-Seine.

Această inițiativă este rezultatul eforturilor de fortificare a cooperării transfrontaliere în domeniul juridic și angajamentul celor trei barouri de a susține și dezvolta cooperarea juridică între Republica Moldova, România și Ucraina. Prin intermediul acestui parteneriat, Baroul Chișinău, Baroul Constanța și Baroul Odessa își propun să faciliteze schimbul de cunoștințe și bune practici în materie de drept și să promoveze cooperarea dintre avocații înscriși în cele trei barouri.

Acordurile de înfrățire și Memorandul au fost semnate de Alexandru ȚURCAN, Decanul Baroului Chișinău, Cătălin FILIȘAN, Decanul Baroului Constanța, Olena DZHABURIYA, Decanul Baroului Odessa și Isabelle CLANET DIT LAMANIT, Decanul Baroului Haut-de-Seine.

La ceremonia de semnare au mai participat Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Dorin POPESCU, Președintele Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Adrian TĂBÎRȚĂ și Coordonatorul Oficiului Teritorial Chișinău al CNAJGS, Sergiu CHIRUȚĂ.

La 24 iunie, de Ziua Avocatului Român, a avut loc conferința internațională cu tema „Perspectivele profesiei de avocat în contextul evoluției tehnologice, sociale și economice”. Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Dorin POPESCU, a luat cuvântul în debutul conferinței, vorbind despre evoluția profesiei de avocat și provocările actuale ale acesteia și aducând, în numele tuturor avocaților din Republica Moldova, felicitări avocaților români cu prilejul Zilei Avocatului Român.

În cadrul conferinței, a luat cuvântul și Decanul Baroului Chișinău, Alexandru ȚURCAN, care a vorbit despre secretul profesional și amenințările legislative actuale de eroziune a secretului profesional al avocatului. Totodată, la conferință au mai participat și Președintele Comisiei de Licențiere a Uniunii Avocaților din Republica Moldova, Adrian TĂBÎRȚĂ și Coordonatorul Oficiului Teritorial Chișinău al CNAJGS, Sergiu CHIRUȚĂ.

Aducem sincere mulțumiri colegilor din cadrul Baroului Constanța pentru invitația la evenimentul profesional organizat cu prilejul Zilei Avocatului Român, ceea ce ne-a oferit o perspectivă valoroasă asupra practicilor și a evoluției domeniului juridic la nivel național și internațional. Totodată, suntem încrezători că semnarea acordurilor de înfrațire și a Memorandumului va deschide noi oportunități de cooperare și de schimb de experiență între avocați și vor contribui la consolidarea profesiei de avocat în regiune.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.