Reprezentanții Uniunii Avocaților au participat la Conferința Internațională Bienală „Sistemul juridic între stabilitate și reformă”

Reprezentanții Uniunii Avocaților au participat la Conferința Internațională Bienală „Sistemul juridic între stabilitate și reformă”

La 20 octombrie 2023, la invitația Baroului Dolj, barou înfrărțit cu Baroul Chișinău, delegația Uniunii Avocaților din Republica Moldova, în următoarea componență:

  • Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, avocat, dr. Dorin POPESCU
  • Decanul Baroului Chișinău, avocat, Alexandru ȚURCAN
  • Prodecanul Baroului Chișinău, avocat Victor PANȚÎRU

a participat la Conferința Internațională Bienală „Sistemul juridic între stabilitate și reformă”, masa rotundă cu tema „Confidențialitatea avocat-client: un imperativ al apărării drepturilor”, organizată de Baroul Dolj, INPPA Craiova și Facultatea de Drept din cadrul Universității din Craiova.

La masa rotundă au participat și av. Slavyana MLADENOVA, decanul Baroului Vidin din Bulgaria, av. Kiril GRUEV, fost decan al Baroului Vidin din Bulgaria, av. Stanislava DIONISOVA, Baroul Vidin, av. Robert ROȘU, Baroul București, av. Manuela GORNOVICEANU, Baroul Dolj, av. Radu MARINESCU, consilier al Baroului Dolj, av. Bogdan MIHĂLOIU, prodecanul Baroului Dolj. Dezbaterile au fost moderate de av. Dragoș NICU, decanul Baroului Dolj și av. Daniel GHIȚĂ, consilier UNBR și director INPPA Craiova.

În cadrul mesei rotunde au fost dezbătute probleme de actualitate majoră pentru avocații din Uniunea Europeană și Republica Moldova cu privire la confidențialitatea dintre avocat și client, precum și secretul profesional.

Președintele Uniunii Avocaților din Republica Moldova, avocat, dr. Dorin POPESCU, a prezentat tema: „Limitele confidențialității și întinderea secretului profesional. Mecanisme de protecție a secretului profesional în exercitarea profesiei de avocat”. 

Decanul Baroului Chișinău, avocat Alexandru ȚURCAN, a prezentat tema: „Amenințări legislative actuale de eroziune a secretului profesional al avocatului în Republica Moldova”.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.