Sondaj pentru avocații stagiari și avocații îndrumători elaborat în cadrul Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS) finanțat de Uniunea Europeană

Sondaj pentru avocații stagiari și avocații îndrumători elaborat în cadrul Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS) finanțat de Uniunea Europeană

Stimați colegi,

După cum cunoașteți în cadrul Proiectului ”Sporirea transparenței, responsabilității și accesului la sistemul judiciar” (ETAAJS) finanțat de Uniunea Europeană, va fi elaborată Metodologia privind stagiul profesional al avocaților stagiari. Metodologia va descrie în mod clar sarcinile și procesele legate de organizarea stagiului, responsabilitățile avocaților stagiari și avocaților tutori, domeniul de aplicare și obligația de instruire inițială de 80 de ore. Metodologia va stabili standardele comune de calitate pentru stagiul profesional, inclusiv va oferi modele de raportare a stagiului și instrucțiuni de completare a rapoartelor/Agendei. Proiectul de Metodologie va fi prezentat și discutat în cadrul unui eveniment cu reprezentanții avocaților stagiari și ai avocaților tutori, ai Comisiei de licențiere a profesiei de avocat și ai Uniunii Avocaților.

Totodată, pentru realizarea acestui exercițiu, proiectul are nevoie de date concrete cu privire la desfășurarea stagiului, în special practicile și necesitățile existente. În acest context, organizarea sondajului în rândul avocaților stagiari și avocaților îndrumători este esențial pentru acumularea datelor în baza cărora va fi elaborată Metodologia.

Până la moment, proiectul a recepționat doar 2 chestionare completate de către avocații îndrumători și unul de către un stagiar. Astfel, venim cu amabila solicitare către avocații îndrumători și stagiari să completeze chestionarul.

Chestionarele pot fi găsite la următoarele link-uri:

Chestionarul pentru avocații stagiari:        

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScgTpjZIAfkF2vjeS2eEtZmwtCgoiH_cOtgvH0J681kzqOMQw/viewform

Chestionarul pentru avocații îndrumători:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfnsPNksDBy-IkoCbsxzP-wSlaSI_2kJtCQVRPtUBWwZHWCPA/viewform

Vom fi recunoscători dacă veți completa chestionarele până la data de 20 noiembrie 2022.

Cu respect,

Uniunea Avocaților din Republica Moldova

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.