Avocații sunt încurajați să completeze Sondajul privind gradul de satisfacție al justițiabililor și avocaților

Avocații sunt încurajați să completeze Sondajul privind gradul de satisfacție al justițiabililor și avocaților

Stimați colegi,

Pe parcursul anului 2023, va fi realizat, online, de către instanțele judecătorești, Sondajul privind gradul de satisfacție al justițiabililor și avocaților, în legătură cu aplicarea indicatorului de performanță Satisfacția utilizatorilor serviciilor instanțelor judecătorești. Acest indicator este în concordanță cu angajamentul Republicii Moldova de a introduce cultura de măsurare a calității serviciilor judecătorești prin intermediul sondajelor realizat în rândul justițiabililor și a avocaților, precum și acordarea de sprijin sistemul judecătoresc în eforturile sale de a răspunde nevoilor utilizatorilor serviciilor oferite de instanțele judecătorești.

Încurajăm toți avocații din Republica Moldova să completeze chestionarul în termeni proximi. Chestionarele vor fi expediate din PIGD (Programul Integrat de Gestionare a Dosarelor) de către persoana responsabilă din instanță la adresele de e-mail ale avocaților care sunt înregistrați în sistem.

Datele obținute din sondajele anuale privind evaluarea gradului de satisfacție a avocaților cu privire la activitatea instanțelor judecătorești vor contribui la consolidarea conexiunii dintre instanțe și beneficiarii serviciilor judecătorești și a îmbunătățirii calității serviciilor oferite de instanțelor judecătorești. Totodată, aceste date vor fi prezentate și Comisiei Europene pentru Eficiența Justiției (CEPEJ) pentru colectarea datelor oficiale privind eficiența și calitatea serviciilor judiciare în Republica Moldova.

Atașat, puteți găsi solicitarea Agenției de Administrare a Instanțelor Judecătorești (AAIJ). 

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.