Proiectul de modificare a Codului de procedură penală al Republicii Moldova

Proiectul de modificare a Codului de procedură penală al Republicii Moldova

Stimați avocați,

Ministerul Justiției a demarat procedura de elaborare a proiectului de modificare a Codului de procedură penală al Republicii Moldova nr. 122/2003 (recuperarea cheltuielilor judiciare în cauzele penale).

Reluarea elaborării proiectului menționat intervine în contextul implementării obiectivului 2.1.2 lit. d) din Strategia privind asigurarea independenței și integrității sectorului justiției pentru anii 2022–2025, aprobată prin Legea nr. 211/2021 „Instituirea mecanismului de recuperare a cheltuielilor judiciare în cauzele penale”, precum și acțiunea 213 din Planul de acțiuni al Guvernului pentru anul 2024, aprobată prin Hotărârea Guvernului nr. 887/2023, care urmărește drept scop eficientizarea mecanismului juridic și instituțional de recuperare a cheltuielilor judiciare în cauzele penale, precum și înlăturarea deficiențelor legislative depistate în procesul de aplicare a acestui mecanism.

În acest sens, vă rugăm să expediați propunerile dumneavoastră de modificare a cadrului normativ însoțite de argumente juridice relevante până la data de 26 martie 2024 la adresa de email uniunea.avocatilor.rm@gmail.com.

This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.