Ședința reprezentanților UARM cu experții în domeniul comunicării și eticii judiciare din cadrul sistemului judecătoresc al Canadei

Ședința reprezentanților UARM cu experții în domeniul comunicării și eticii judiciare din cadrul sistemului judecătoresc al Canadei

La 11 martie 2024, la sediul Uniunii Avocaților din Republica Moldova, a avut loc o ședință a reprezentanților Uniunii Avocaților din Republica Moldova cu experții în domeniul comunicării și eticii judiciare din cadrul sistemului judecătoresc al Canadei.

Această vizită a fost organizată în cadrul Proiectului de Asistență Tehnică (TAP) Moldova – Canada, condus de Agenția pentru Relații Judiciare (FJA) de pe lângă departamentul de Justiție din Canada, care este o inițiativă concentrată în a oferi sprijin tehnic pe termen scurt guvernelor din țările eligibile pentru ajutor la dezvoltare.

În cadrul întâlnirii s-a discutat despre necesitea și limitele comunicării interprofesionale a judecătorilor și avocaților, conduita reprezentanților ambelor profesii în cadrul proceselor judiciare și în-afara proceselor.

Reprezentanții Uniunii Avocaților din Republica Moldova au evidențiat principalele probleme care apar între avocați, judecători și procurori din perspectiva avocaților.

Totodată, în cadrul discuției au fost punctate următoarele necesități:

  • Ajustarea hărții interprofesionale la realitățile contemporane;
  • Ajustarea codurilor deontologice ale avocaților și judecătorilor pentru a facilita comunicarea și colaborarea dintre aceste profesii, avându-se în vedere interesele justițiabililor;
  • Posibilitatea creării unui cadru formal care să permită avocaților, judecătorilor și procurorilor să discute probleme comune cu care se confruntă.
This site is registered on wpml.org as a development site. Switch to a production site key to remove this banner.